Sommaren 2021

Det har ju hänt en hel del det senaste året, något som jag kanske får anledning till att återvända till vid något annat tillfälle. Denna sommar har jag ägnat mig åt studier på mittuniversitetet. Rasismens historia fram till idag! Kursen jag gått där har varit väldigt intressant men kommer samtidigt med en "bitter eftersmak". Jag har fått en hel ny "väv" av historiska händelser, som påverkar oss än idag. Den "bittra eftersmaken" kommer från insikten i hur så många olika folkgrupper behandlats illa på endast den premissen att de tillhör "den andra" och stereotypa uppfattningar får fäste. Kommer bära med mig dessa lärdomar inför framtiden...


Sommaren 2020

Denna sommar har definitivt varit speciell. Först supervärme i juni med många varma dagar och bad. Direkt efter att skolan slutade, så började jag en sommarkurs på universitetet som handlade om interkulturalitet i lärandemiljö. Väldigt lärorik och intressant kurs. I juli började industrisemestern, med "sedvanligt" regnande. Barnbarnen var här en vecka och jag fick den dumma ide'n att vi skulle sova i höladan! Vi plockade med oss filtar, sovsäckar,kuddar och ficklampa. Efter många om och men så somnade vi alla fem. När klockan var ett så vaknade den första. Fick kasa ner för alla höbalar (för givetvis lade vi oss högst upp), bära in honom i huset så han fick sova med farfar. Tillbaka till ladan och ta sig upp till min sovplats igen. Halv tre så vaknar två till av att de frös. Vi hade ju lyckats att pricka den natten när det var 5 grader ute bara. Då fick jag väcka den fjärde och kasa ner från alla balar med tre barn och alla kuddar och täcken, springande barfota till husvagnen där det var varmt och skönt.Den här sommaren har jag haft ork och tid att ägna mig åt lite odlingar också. Jordgubbar, smultron, potatis, dill, rädisor,persilja och "pizzablomma" (timjan) som barnen kallade den. Lite olika blommor också som främjar både bin, humlor och fjärilar. Har lite trädgårdsprojekt på gång med att få till en hallonhäck och att utöka våra jordgubbsodlingar. 
Det är en ro för själen att kunna gå ute i trädgården och se hur det förändras och växer dag för dag.
Några större utflykter har det inte blivit. En heldag med mamma, barn och barnbarn i Lafalla har vi hunnit med. Fint väder, lek bad och god mat!
På hemmafronten på gården så var vi tidigt färdiga med ensilage och hö. Det har frigjort tid till annat, så vi håller just nu på med lite takbyte på uthus och färdigställande av fönster inne. Ja sysslolösa han vi ju inte varit!
Ser fram emot en spännande höst och vad som väntas för spännande händelser där...